Hof

Een hof is de plaatselijke benaming voor een volkstuin. Een hof kunt u huren op het hovencomplex aan de Molenweg. Dit complex omvat 89 percelen met een grootte van ca. 200 m2 en 400 m²

hoven Molenweg
hoven Molenweg

Op dit hof mag u alleen groente, fruit en aardappels verbouwen. U mag er dus geen dieren houden.

Op dit perceel mag u volgens bepaalde regels (maximum maten en een aangewezen uniforme plaats) een kleine schuur bouwen. Ook mag u tegen een extra vergoeding een hobbykas bouwen.

Voor de kosten van het huren van een hof wordt verwezen naar de pagina “de mogelijkheden”.

Op het complex zijn er diverse gemeenschappelijk voorzieningen zoals paden en dreven. Deze moeten natuurlijk ieder jaar worden onderhouden. Hiervoor wordt bij de leden ook een kleine vergoeding in rekening gebracht.

Daarnaast ontvangt een nieuwe huurder een voorlichtingsbrochure met tips en voorschriften voor een goed gebruik. Door deze tips en voorschriften op te volgen houden we het leefbaar op het complex en zorgen we ervoor dat we geen hinder veroorzaken voor onze mede-tuinders. Zo worden onder andere tips en voorschriften gegeven voor het verbouwen van aardappels (wisselteelt en bestrijding van de aardappelziekte Phytophthora infestans)  en wordt verwacht van huurders dat zij hun perceel netjes en schoon (= onkruidvrij) houden.